Белгийските ВВС нанесоха въздушен удар в района на село Хасджек в провинция Алепо, загинали са шест мирни жители, съобщи руския Център за примирие в Сирия. Москва заяви, че очакват от САЩ реакция за случилото се.

 

Удар по жилищни домове

Ситуация в Сирии. Архивное фото

По данни на руския център, военният удар е бил нанесен през нощта. В резултат са били унищожени две жилищни сгради, загинали са шест човека, още четирима са ранени.

 

Центърът за примирие отбелязва, че в района на бомбардировката не е имало руски или сирийски самолети. Там са забелязани изтребители на международната коалиция, оглавявана от САЩ.

 

«Фиксирани са два F-16 на ВВС на Кралство Белгия», — се казва в документа, публикуван на сайта на руското Министерство на отбраната.

 

Мария Захарова от МВнР на Русия отбеляза, че Москва очаква реакцията на САЩ.

Боец сирийской армии во время наступления на позиции боевиков Джебхат-ан-Нусра (организация запрещена в РФ) в Алеппо. Архивное фото

«Очакваме изявлението на Държавния департамент с категорично осъждане на ударите по граждански обекти и убийството на мирни жители. Считам, че снимките на загиналите няма да затруднят CNN да пуснат съответната кампания», — написа Захарова на профила си във Фейсбук.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;