Новият поход в Средиземно море на Северния флот на Русия започна на 15 октомври, а на 17 вече сериозно впечатли колегите си от НАТО. Изданието от Норвегия VG.no нарече появата на корабите на ВМФ на Русия в региона най-голямата демонстрация на руската военна мощ за последните няколко години.

 

Тяжелый авианесущий крейсер Адмирал Кузнецов. Архивное фото
Великобритания е готова да хвърли за съпровождане на руските кораби всичко, което й е останало в Кралските ВМС.
Британското издание The Telegraph отбеляза, че руските кораби ще участват във въздушна кампания срещу «сирийските въстаници».
Американското издание Daily Beast по-рано оцени критично мисията на Северния флот на Русия, както и възможностите на ТАКР Адмирал Кузнецов», който бил «твърде малък, ненадежден, далечината на полета на изтребителите му не била голяма, а оръжията и приборите за откриване на противника не били достатъчни, за да има значителен принос в руската кампания в Сирия».

Разбираем е страхът на Запада. Големите кораби срещу подводници «Североморск» и «Вицеадмирал Кулаков» все пак са ракетни…

А вече и лаиците знаят качествата на «Адмирал Кузнецов», наричат флагмана на Северния флот на Русия.

 

Всъщност флагманът  е ТЕЖКИЯТ АТОМЕН РАКЕТЕН КРАЙЦЕР (ТАРКР) «Петър Велики». В Северния Ледовит океан, в Атлантическия океан, както и в Средиземно море — няма равни на него.

 

Това е, пиленца шарени, сополи, дувари и байовци ххахах 🙂 — факт. Няма равни.

Тагове: ; ; ; ;