Определени сили от доста време методично се опитват да наложат виждането, че т.нар. Ислямска държава е придобила признаци на държава, квази-държава и други.

 

По-ясно казано, правят се опити да се трансформират, третират и изведат отгледаните in vitro джихадисти на ниво ДЪРЖАВА.

 

Да им се даде трибуна в ООН.

 

Ползва се технологията наречена «Прозорец на Овертон».

 

Обърнете внимание, че Русия и Китай говорят за Ислямска държава като ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ.

 

Тези, които коментират и анализират джихадистите като «държавно формирование», обслужват стратегията на неоконите в САЩ.

 

Целта е Ислямска държава да се инструментализира като «държавно формирование», което да се ползва като средство за борба с Китай и Русия.

 

Кристалина Георгиева заедно с рояк «анализатори» и «експерти» работи за обслужване на въпросната стратегия.

 

Слагането на етикет на джихадистите — «ДАЕШ» разваля медийната стратегия на неоконите, които целят да използват Ислямска държава като тяхна НЕРЕГУЛЯРНА АРМИЯ.

 

По това кой как нарича и как «анализира» джихадистите можете да разберете кой за кого играе.

Боян Чуков

 

Припомняме, че изданието Financial Times публикува изявлението на Кристалина Георгиева, в което тя заявява, че с терористите може и трябва да се води диалог на ниво ООН тогава, когато те дойдат на власт в Сирия.

 

«Счита се, че подобни групировки се бият, докато не вземат властта, после те се превръщат в законни, пристигат в Ню Йорк и говорят пред ООН.

 

Това е като карането на автомобил — периодично трябва да гледаш в задното огледало, но главно трябва да държиш погледа си напред», — казва Георгиева.

 

От думите й следва, че терористичните организации могат да получат признание на световно ниво в лицето на ООН. От изявлението й следва още, че пътят на терористите от ИДИЛ до Ню Йорк минава през ООН, където те ще получат статута на «държава, бореща се за мир».

 

А терористите, режещи глави, ще заседават легално в Организацията на обединените нации.

 

Припомняме още, че кандидатът за поста генерален секретар на ООН Кристалина Георгиева, която получи подкрепата на страната в надпреварата за ръководството на световната организация, направи и друго изумително изявление. Георгиева предложи да се реши демографската криза в България за сметка на бежанците.

 

Терористичните организации (забранена в редица страни, в това число в Русия, бел.ред.) «ИДИЛ» и «Боко Харам» могат да бъдат чути в ООН в случай, че вземат властта, заяви тя.

 

«Ислямска държава» влиза в списъка и на ООН на забранените терористични организации.

Исламское государство Ирака и Леванта Исламизм, ваххабизм
Ирак, Сирия
Symbol confirmed.svg
Symbol confirmed.svg
Symbol confirmed.svg
Symbol confirmed.svg
Symbol confirmed.svg
Symbol confirmed.svg
Symbol confirmed.svg

 

(из списъка на организациите, признати за терористични от ООН)

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;