Руската хуманитарна и икономическа подкрепа е изключително важна за Сирия, за да се справи страната с проблемите, възникнали в резултат на политическата криза и войната с международния тероризъм. Това заяви първата лейди на Сирия Асма Асад в интервю за «Россия 24«.

«Ситуацията би била значително по-лоша, ако не бяха истинските приятели на Сирия. В този смисъл ролята на Русия беше огромна. Тя оказа и продължава да оказва на Сирия хуманитарна и икономическа подкрепа. Тези благородни усилия помогнаха да се облекчи товарът от плещите на обикновения сирийски народ», — подчерта тя.
 Асма Асад заяви, че нито тя, нито семейството й ще напуснат Сирия, за да спасят живота си, независимо от «предложенията да избягаме от Сирия, включително плюс гаранции за финансовата сигурност и защитата на децата ни».
«Не е нужно да  си гений, за да разбереш истинската цел на тези хора. Те никога не са се вълнували от моето благополучие или благополучието на децата ми. Това беше преднамерен опит да разклатят вярата на хората в техния президент, — каза тя.

 

 

Тагове: ;