Министерството на държавната сигурност на Донецката Народна Република разглежда покушението срещу героя на републиката с позивна » Моторола» като терористичен акт.

Убийството на Арсений Павлов- Моторола, герой на Донецката Народна Република и командир на едно от подразделенията на опълчението беше извършено на 16 октомври. След задействане на взривно устройство в жилищна сграда, в която живеел Моторола. От взрива в асансьора, в който се е намирал Моторола не е имал никакъв шанс, а заложеното взривно вещество е причинило още значителни щети на сградата, има и  пострадали граждански лица, които са се оказали в сградата по време на взрива.

 

 

 

motorola-_givi_i_vse-vse-vsegeneralnaya_repeticiya_parada_pobedi

 

 

 

Целта на подобен терористичен акт- е дестабилизация на ситуацията, нансяне на човешка и материална вреда, всяване страх сред населението.

 

Въпреки опитите на киевския режим да избяга от отговорност, следствието вече разполага с достатъчно количество улики, които потвърждават, че терористичният акт е подготвен от спецслужбите на Украйна, и е осъществен от агентурата на спецслужбите, които се активизираха след заявлението на Порошенко за отказа да изпълнява политическата част на Минския просцес.

 

Министерството  на държавната сигурност на ДНР, разглежда този терористичен акт като опит от » партиите на войната» в Украйна, да предизвика провала на процеса за мирно урегулиране на гражданския конфликт, именно в момент, в който на международно ниво се правят най-важните практически стъпки по реализацията на Минските споразумения.

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;