Заради непоследователната политика на президента на САЩ Барак Обама Русия отново зае важно място в близкоизточната политика и заздрави връзките си с Турция, което се превърна в проблем не само за Вашингтон, но и за НАТО, пише The American Interest.

Визит президента РФ В. Путина в Турцию

Политиката на Обама в Сирия нанася все по-голяма вреда на американските интереси, счита авторът на статията. Според него, Москва се е възползвала от нерешителността на Вашингтон и в резултат е установила изгодни търговски връзки с Иран и Турция.

 

По такъв начин Русия е вбила грамаден клин в НАТО, изтласквайки Анкара от Запада и главно от САЩ, се казва в материала.

 

 

«Проблемите в Сирия са трудноразрешими, но сирийската политика на Обама е едно от най-жалките и печални образци на последователна бездарност на световната политическа сцена в продължение на дълги години», — пише The American Interest.

 
Вашингтон се опитва да прикрие голотата на американската политика с грандиозна експозиция от престъпления, които станаха възможни заради некомпетентността на Обама, това само подчертава ужасяващата морална и политическа празнота на подхода на президента към международните отношения, резюмира авторът на статията.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;