Националните интереси на САЩ и стратегическите приоритети на Русия съвпадат. Русия в значителна степен би могла да съдейства за решаването на световните проблеми, заяви в писмено интервю за РИА Новости съветникът на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп по външна политика, основателят на инвестиционната компания Global Energy Capital LLC Картър Пейдж.

 

«Много от основните национални интереси на САЩ в значителна степен съвпадат със стратегическите приоритети на Русия. Но за нещастие, високомерната външна политика на Вашингтон често не отчита собствените ни американски приоритети», — съобщи Пейдж.

 

Според него, разглеждайки допуснатите в последните десетилетия грешки на САЩ във външната политика, става ясно, че Русия би могла да съдейства за подобряване на сложните ситуации, ако отношенията с Москва бяха изградени на базата на взаимно уважение. Както заяви Пейдж, областите, в които сътрудничеството с Русия би могло да се подобри значително, са много, тук влиза борбата с радикалния ислямистки екстремизъм, деескалацията на ситуацията в Украйна и работата в потенциално конфликтните зони в Азия.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;