Част от интервюто на Путин пред френския телевизионен канал TF1 (видео)По време на пресконференцията след срещата на БРИКС в Гоа руският президент Владимир Путин коментира настоящото състояние на руско-американските отношения, ситуацията в Украйна, а също антируските санкции и възможните ответни мерки от страна на Москва.

 

Според Путин, САЩ имат икономически проблеми, свързани със състоянието на външния дълг. Действащите власти в ситуация на предизборна надпревара предприемат «тактика», при която показват и обясняват на избирателите защо някои въпроси си остават нерешени.

 

Така властите в САЩ «прибягват до отвличане на вниманието на избирателите от собствените им проблеми, в дадения случай ние наблюдаваме точно това», — поясни руският президент.

 

«Как се прави всичко това? Например, създава се образът на врага и се обединява нацията в борбата с този враг. В случая с Русия — тя е по-интересна, в момента се разиграва точно тази карта. Жалко, че изхождайки от вътрешнополитическите текущи проблеми, се принасят в жертва руско-американските отношения, това разрушава международните отношения като цяло», — каза Путин пред журналисти.

 

Тагове: ; ; ;