В Черна Гора днес се провеждат парламентарни избори, които получиха името съдбоносни. Победителят в надпреварата ще вземе крайното решение за встъпването на страната в ЕС и НАТО, или ще се бори за референдум.Смелата опозиция се изправя срещу  партията на премиера Мило Джуканович, която е на власт вече 27 години, за да се противопостави на Запада и насилствената интеграция във военния блок.

Балканите са притихнали в очакване: ще се сбъдне ли надеждата за промяна, и свобода от чужди интереси, или все пак НАТО ще постигне целта си, дори за всички да е ясно, че това членство не е желано.

 

 

 

 

 

« Страната ни стана изключително бедна. И който и да дойде на власт, ще бъде сложно да оправя ситуацията»-казва една от  избирателките.

 

 

 

Изборите бележат рекордна активност: значи все пак хората разчитат, че този път ще победи гласът им? И ако недоволството от режима на Джуканович е повсеместно, ще е изключителен парадокс да спечели отново, нали? Което ще означава само едно: захапката на НАТО държи силно и не приема » НЕ».

След гръмките нарушения, сбивания, купуване и продаване на гласове, натиск към медиите и кибератаки- изборната активност в съдбоносната за черногорци неделя удари 61,2 % до 17:00.

 

 

 

 

Както стана известно на опозицията, и както показват видеозаписи, за изборите в Черна Гора са пристигнали невероятно количество чужденци- тоест, лица без постоянно местожителство в страната, които да дадат гласа си за управляващата партия- Демократическата партия на социалистите предвождана от най-скандалните политически фигури, Мило Джуканович.

( По аналогия на автобусите, които идват в България за да подкрепят ДПС( Движението за права и свободи). Нищо ново под слъцето, но все пак стои въпросът: ще успеят ли черногорци да победят нежеланата власт, или вотът им ще бъде предрешен.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;