Настоявайки Русия да прекрати подкрепата си към  на законния президент на Сирия и да не се докосва до неговите противници, ЕС предава собствените си демократични ценности и застава на страната на метежниците срещу легитимната държавна власт. Самата същност на ЕС е вече дотолкова изкривена от САЩ, че той заслужава само едно: пълно и незабавно саморазпускане, пише австрийското издание Contra Magazin.

 

 

Европейският съюз няма собствен суверенитет, същността му вече е дотолкова изкривена, че той се превърна във военен партньор на САЩ, пише австрийското издание. В момента ЕС изисква Русия да прекрати подкрепата си за правителството на Асад в Сирия и да преглътне военната кампания на опозицията там срещу сирийския президент.

 

Това означава, че ЕС фактически подкрепя метежниците, които са срещу законно избрания президент на страната. С това ЕС застава на страната на враговете на държавата и избира антидемократичната алтернатива за развитието й, – пояснява изданието. Башар Асад бе избран с мнозинство.

 

“Тогава защо той трябва да си тръгне?”, – недоумява авторът на статията Хенри Пол.

 

„И кой може да вземе решение по следния въпрос: трябва ли избраният държавен глава да остане на поста си или трябва да го напусне – ЕС или може би САЩ?“, – пита изданието.

 

Политиката на абсолютно доминиране на САЩ е престъпна за света, осъдителна и недостойна, тя противоречи на всички правила на ООН и е насочена срещу хората от целия свят, твърди Хенри Пол. САЩ бомбардират цялата планета, част по част, защото те се смятат за избран народ и за изключителна държава, затова са със самочувствието, че единствено те имат право да господстват над света и да изпращат на Оня свят милиони животи, – пише изданието. Идеята за това престъпно доминиране се предаде и на ЕС, който се държи като европейски брачен партньор на САЩ, забравяйки, че самият той за Вашингтон НЕ Е равноправен партньор, а напълно зависим васал, подчертава изданието.

 

 

Както напомня изданието, и САЩ, и ЕС лобират за защита на демократичните принципи, които са заложили в основополагащите си документи. Но когато се появи необходимостта да се смени ръководството на Сирия, те посегнаха не към закона и правото, а към военната сила, нарушавайки с това множество международни правила.

 

 

Според автора на статията, при така създадените условия трябва да се постави въпроса, от кога и защо ЕС, който няма никакви военни функции, е получил правото да въвлича населението на страните си във военни конфликти. Нещо повече, Европа няма работа в Сирия, пише Хенри Пол. Излиза, че ЕС е само “удължената ръка на САЩ, жадуваща войни и американка хегемония”.

 

 

За Щатите Близкият Изток е само обект за разграбване, за да получат от него запасите му от нефт, – продължава авторът. Според него, ЕС е въвлечен във всичко това като “васален проект на САЩ” и изпълнява функцията на пункт за прием на бежанци.

 

 

При това Европа няма нито права, нито основания за всички необходими в дадената ситуация мерки. Всички членове на ЕС са суверенни държави, а всяка от тях поотделно не е вземала решение за приемане на потока от нелегални имигранти от далечни и чужди региони, – отбелязва изданието.

 

Ако Европа настоява най-голямата страна в света, т.е. Русия, да се въздържи от партньорска подкрепа на попадналия в опасност лидер на една държава и да спре да пречи на тези, които искат да му спретнат преврат, то по такъв начин ЕС проповядва “хаос от името на всички страни-членки”, – убеден е авторът на статията.

 

Остава само да чакаме и да наблюдаваме, коя от държавите от ЕС ще придобие достатъчно разум, за да оформи самостоятелните си изводи, – пише изданието. Ако Европа не се възпротиви на амбициозния устрем на САЩ, а продължи да го подкрепя, то това е равносилно на отказ от принципите на законността и фактическа подкрепа на метежниците, – подчертава авторът на статията.

 

“Уговорката, че в дадения случай става дума за Русия и затова е разрешена всяка форма на идиотизъм или война, не само е смешна, но и наивна, глупава, аполитична и престъпна”, – пише изданието.

 

 

Както се подчертава в статията, Русия не е направила и не прави нищо лошо или осъдително. Асад помоли Русия за помощ в борбата срещу Ислямска държава, а Русия му даде подкрепа – за разлика от САЩ и съюзниците им метежници, които само дестабилизират сирийската държава, защото Асад застана на пътя им, попреди на свободния достъп към източниците на нефт.

 

Печалната истина е в това, че ЕС, който европейските политици възхваляваха като образец на демокрацията, всъщност се оказа лъжливо обединение с извратени представи за морал и приличие, “бюрократично чудовище със зловеща идеология” – пише авторът. Същият този ЕС иска да управлява всички свои страни-членки и да доминира над тях. Народите на ЕС няма да поискат това, ако ги попитат в момента. 95 % се са против ЕС, твърди изданието.

 

ЕС стана толкова отвратителен, че му остана само един изход – да се саморазпусне незабавно, резюмира изданието.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;