Черногорските мобилни оператори са получили указания от Агенцията по електронни комуникации за спиране на приложениятаViber, WhatsApp, и други сходни приложения за бърза връзка.

Едва ли, случайност, а по-скоро, крайна мярка, след интензивните кибер атаки към опозиционни местни сайтове, срираване на връзката, дос атаки към независими медии, които отразяват обективно. След изтеклите видеозаписи за купуване на гласове, а също и кадри фиксирали чужденци пристигнали с автобуси, специално за изборния ден, за никого не е тайна, че съдбоносните избори за Черна Гора, са подложени на опити за манипулация, а изтичащата информация за нарушенията може би вреди на имиджа, който определени структури опитват да покажат.

 

 

no-connection

 

 

В съобщение от местен телеком, който цитира местното  издание Вијести, обяснението за нуждата от такива мерки е…защита на данните на потребителите. Почти…оригинално, именно навръх избори.

Директорът на агенцията отказа коментар за медиите, а и какъв коментар би могъл да даде в такава очевидна ситуация. Освен нещо за времето и влиянието на ретроградния меркурий.

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;