Съдбоносните избори, които протичат днес драматично в Черна Гора, са подложени и на цензура. Тъй като информацията в снимки, видео, съобщения се разпространява най-бързо през социалните мрежи, именно днес в Черна Гора интернета прежива погром- приложения, като Viber, WhatsApp, Messenger започваха да отказват, и дори вездесъщият Facebook хвана изборен вирус. На места се очаква и водата да спре, защото има информационна памет. 

 

 

 

fb

 

 

 

» Фактически, това е цензура. Режимът на Мило Джуканович се позволи безпрецедентни ограничения на правата и сводите, включително посегна и на свободата на словото. Нарушени са базови принципи и човешки права. Това се прави с една цел- лишаване на гражданите от достоверна информация за нарушенията в изборния ден, и вероятното подменяне на вота»- съобщи за  News Front източник от избирателната комисия в столицата Подгорица.

 

 

 

 

» Решението за блокиране на системите за масово комуникация беше взето, след като от избирателните райони започнаха да пристигат сигнали за нарушения от страна на управляващата партия на Мило Джуканович, изпращани от наблюдатели.

 
Е, изходът след такива мерки ще бъде повече от предвидим, но на сила хубост не става, и дори самите опити да се скрие информацията, говорят красноречиво за сериозните намерения на НАТО да присъедини Черна Гора. А това може да се случи, ако в управлението остане Мило Джуканович, срещу когото народът на Черна Гора протестира и провежда масови демонстрации.

Страхът от реланите шансове на опозицията, показват, нагледно какво е  «демокрация», «евроинтеграция», «свобода», и «защита на личните данни» в опасна близост от северноатлантическа близост.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;