Вълнуващ ден за структурите на НАТО, които самодоволно чакат, да видят ще успеят ли за пореден път да прескочат мнението на народа на балканската страна, за да размахат поредното си знаме на чужда територия.

Съдбоносна неделя за цялата страна- днес Черна Гора провежда парламентарни избори.

Залозите са: Нато срещу Черна Гора ( или преведено: несменяемият лидер на Демократическата партия на социалистите Мило Джуканович, който държи властта 27 години, срещу  опозицията, която настоява за референдум, тъй като такова решение трябва да се вземе, след като се отчете мнението на народа.

В общи линии предотвратяването на встъпването в алианса е възможно, при смяна на управляващата елита ( тоест Джуканович),а  НАТО разбират прекрасно това, за това впрягат всички сили да му помогнат с победата.

 

 

 

 

33

 

 

Преди началото на изборния ден, изтече информация в европейски медии за очаквани манипулации на вота. Еднозначно, болшинството от страната, е категорично против такова членство, за което говорят стихийните антиправителствени и антинатовски протести, които не стихваха въпреки опитити да бъдат смазани, полицейското насилие, арести и репресии.

 

Анализатори, експерти-балканисти с интерес наблюдават драмата, отчитайки сложността на задачата, която стои пред опозицията. От една страна, надеждата, че опозицията има огромна подкрепа от народа, среща организираните структури и гласоподаватели идващи с автобуси, за да наклонят везните в полза на Джуканович.

 

 

 

153

(Мило Джуканович- скандалният премиер на Черна Гора, лидер на управляващата Демократическа партия на социалистите и един от главните лобисти на присъединяването на страната към НАТО)

 

 

Въпроса за встъпването на Черна Гора, е от изключително значение. Голяма част от народа е против, но Запада изключително много залага, да успее и този път финансирайки Джуканович и предизборната му кампания. И тъй като, НАТО не обичат да им казват » НЕ», а и те никога не питат- пример България, използват позната стара схема с автобуси, залагайки на мюсюлмани и албанци, и други диаспори не живеещи в страната.

Защото би се получил удивителен парадокс, отново да спечели Джуканович, ако всички в Черна Гора открито се противят на водената от него политика, която превърна страната в слаба, зависима и корумпирана, а Джуканович в едноличен търговец на ресурсите й.

 

 

 

 

 

» Единственият начин Черна Гора да избегне влизането в НАТО, е безусловната победа на опозицията, получаване на болшинство в парламента, избиране на премиер, който да остоява интересите на опозицията. Ако, това не се случи, антиправителствените протести няма да помогнат. Реалното средство за предотвратяване на влизането на Черна Гора може да бъде единствено смяната на управляващия елит».

 

 

 

» Припомняме, че декември 2015 година Черна Гора получи покана за присъединяване в НАТО, което предизвика вълна масови протести. Опозиционните сили настояваха за провеждане на референдум, към което призова и руското външно министерство.

Прозападното ръководство обаче не пожела да чуе волята на гражданите, на 19 май тази година страните членки подписаха протокол с Мило Джуканович за встъпване на Черна Гора в НАТО, предоставявайки и статус на наблюдател на заседанията,

След ратификацията от всички страни-членки на алианса, което продължава и в настоящо време, Черна Гора може да стане пълноправен член на НАТО.

Експерти прогнозират, че при евентуална загуба на опозицията, в страната ще са неизбежни масови вълнения.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;