Това стана ясно от публикациите на WikiLeaks, които пуснаха в профила си в Twitter съобщение за «най-добрата «колекция» от изтеклата кореспонденция от кутията на Подеста».

 

В него WikiLeaks посочва двойните стандарти в политиката на семейство Клинтън: екс-държавният секретар през 2014 година обвинява правителството на Саудитска Арабия и Катар в спонсориране на тероризма, а в същото време през 2012 година нейният мъж Бил Клинтън получава от Катар 1 милион долара за 5-минутна среща.

 

В писмото от 19 август 2014 година Хилъри Клинтън пише на Подеста за военните планове на САЩ срещу терористите от Ислямска държава.

 

«Докато военната операция се подготвя, ни трябва да използваме своите дипломатически и традиционни разузнавателни сили, за да окажем натиск върху Катар и Саудитска Арабия, които тайно предоставят финансова и логистична подкрепа на ИД и други радикални сунитски групировки в региона», — пише Клинтън.

 

Особено зловещи са тези обвинения на фона на писмото от 2012 година от съветника на Клинтън по международната политика Амитабх Десай. В краткия отчет за своята среща с посланиците на редица страни във Вашингтон Десай разказва за намеренията на представителите на Катар да подарят паричен чек на Бил Клинтън:

«Биха искали да се срещнат с Бил Клинтън за пет минути в Ню Йорк, за да му поднесат чек за 1 милион долара, които Катар е обещал за рождения му ден през 2011 година», — пише съветникът.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;