Уикилийкс публикува електронната кореспонденция на Клинтън с журналисти от редица водещи американски средства за масова информация, от което следва, че редакциите на изданията и телевизиите съзнателно са информирали за кампанията в угодна за Клинтън светлина.

Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон. Архивное фото
В частност, кореспондентът на New York Times е изпратил текста на интервюто си, давайки възможност на кандидата да зачертае всички реплики, които не я устройват.
Получавайки поправения вариант, журналистът отбелязва, че би искал да върне в крайния вариант на статията някои цитати, които биха били интересни за читателите. Но екипът на Клинтън настоява за съкратения вариант, в който не влизат противоречивите реплики.
Редактор от Boston Globe предлага да публикува във вестника бележка, написана от един от членовете на щаба на Клитън. Статията трябвало да се появи едновременно с новината за пристигането на кандидата в щата и да съдейства за позитивния отклик сред обществеността на това събитие.
Кандидат в президенты США Хиллари Клинтон. Архивное фото
В едно от публикуваните писма журналист от телевизия CNN по-рано предупреждава Клинтън за въпросите на зрителите, чийто отговори могат да бъдат проблемни за кандидата. Сред подобни «опасни» теми бил въпросът за смъртното наказание.
Сайтът публикува също електронната кореспонденция на Клинтън с журналисти и от други американски СМИ, от които следва, че редакциите на изданията и телевизиите съзнателно са информирали зрителите за кампанията в угодна за Клинтън светлина.

Тагове: ; ; ; ;