Терористите в четвъртък обстреляха училището в квартал Слеймания в Алепо. Загинаха седем деца, над 10 ученици бяха извозени в градската болница, защото имат рани от осколки от снаряди.

Обстрел боевиками одного из районов города Алеппо

Кореспондентът на РИА Новости бе един от първите представители на медиите, който пристигна на мястото на събитието, посети и болницата, където бяха транспортирани ранените и телата на загиналите. Родителите и децата разказаха за случилото се в последните дни.

 

 

Шансовете са минимални

Намираме лекаря реаниматор, той ни отвежда до операционната, там вече няколко часа специалистите се борят за живота на един от учениците от Слеймании. Трима лекари с напрегнати лица полагат всички усилия, от апарата се чуват звуци на надежда, сърцето на детето все още бие. Сестрата на момченцето вече е мъртва, лекарите не успяха да я спасят.

 

«Снарядът на джихадистите е избухнал съвсем наблизо. Детето е получило рани от осколки, силно е повреден мозъкът, в главата си има осколки, пробити са белите дробове, тазът е раздробен. Шансове практически няма, но сърцето на детето все още бие, ще продължим да се борим за живота му», — казва ни доктор Джан Фатух.

 

Операционната е покрита с тампони с кръв, точно до лекаря са родителите на детето. Плачат. Останалите деца, според лекаря, които са получили леки рани, също са в болницата, оказана им е помощ.

 

Тръгваме по коридорите, преминаваме покрай роднините на ранените. Хората са разтревожени, суетят се, мирише на кръв.

 

Не сме на себе си.

 

Навсякъде има мъка, много и тежка мъка.

 

 

Тагове: ; ; ;