Днес- последната вечер преди денят за размисъл в предверието на съдбоносните за Черна Гора  парламентарни избори.

Тази неделя, 16 октомври гражданите на балканската страна ще бъдат поставени пред избора между партията на действащия вече 27 години премиер Мило Джуканович и твърдата опозиция, която предлага отказ от прозападния курс на несменяемото ръководство.

 

 

 

montenegro

 

 

Днес опозиционния блок » Демократичен фронт», след редица мероприятия от различен формат по градовете на балканската страна, ще проведе заключителен митинг на предизборната си кампания в столицата Подгорица. На заключителния митинг са поканени всички подръжници на опозицията от цялата страна, и акцията обещава да бъде наистина масова.

По време на предизборните гонки, акциите провеждани от ДФ бяха забранявани, агитационните видео клипове се подлагаха на ожесточена критика, самата опозиция се обвиняваше във връзки с Москва, но това само засилваше увереността в това, как нечистоплътно действащите власти работят срещу съперниците си.

 

«Победната енергия на цяла Черна Гора днес ще се събере в Подгорица, където ще дадем да се разбере, че 27 години режим- е прекалено!»- се казва в анонса на митинга на официалната страница на ДФ
«.https://www.facebook.com/DemokratskiFront/videos/1233..

 

 

«Демократичен фронт» предлага програма за подобряване положението на работниците и откриване на нови работни места, социална защита на населението, а за външната политика- референдум по въпроса за встъпване в НАТО ( който действащата власт смята за вече решен), отмяна на санкциите срещу Русия и стъпка за примиряване със Сърбия- отмяната на признаването на независимостта на псевдодържавата

» Косово».

Началото на митинга е 20:00 — редакциите на News Front ще предават на живо с директно включване.

 

Очаквайте подробности.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;