Главата на самопровъзгласената Донецка Народна Република ( ДНР) Александър Захарченко, на прес-конференция  в четвъртък заяви, че Киев е в постоянно нарушение на Минските споразумения, използвайки дори бойна авиация по линията на съприкосновение, и вместо да изведе военната техника получава подкрепление от чужди наемници-снайперисти, продължавайки с жестоки обстрели по мирното население.

 

 

 

Видео фрагмент от прес-конференцията на Александър Захарченко  предоставени от специалния военен кореспондент  на  News Front Катерина Катина.

 

 

 

 

 

«Към настоящия момент САЩ и Европа, уверен съм, са готови да накарат Киев да изпълнява Минските споразумения. Но за съжаление Киев не само че не иска да ги спазва, но и активно противодейства»,- заяви главата на Донецката Народна Република Александър Захарченко по време на прес-конференция.

 

 

» Всичко зависи от Запада, ще успее ли да пречупи Киев и да го застави да изпълнява споразуменията»- коментира Захарченко.

 

 

 

 

« Ситуацията не се подобрява, това потвърждават и обстрелите в Ясиновата, и в Петровка…Наглостта им няма край, и опитът им да ни атакуват с хеликоптер, който за щастие се оказа неуспешен- все пак беше свален, но наистина се приземи на територията на Украйна.

 

 

 

 

Неотдавна властите на ДНР съобщиха, че на 12 октомври украинските силоваци, са направили опит на проникнат линията на отбрана на ДНР в района на селата Коминтерново и Ленинск, и в резултат на ответните действия на подразделенията на опълченците противникът е отстъпил.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;