Британският The Observer пише за «Искандерите» в Калининградска абласт:

 

«Във военен план това променя кардинално силите в региона. А и в политически също е извънредно сериозна дестабилизация. Това е като Карибска криза, но в регионален мащаб. В случая Москва разполага ядрени ракети редом до западния лагер, придобивайки стратегическо преимущество».

Саммит НАТО в Варшаве

 

На Запад всички са убедени, че Русия има агресивни намерения…Това твърдение е част от антируската пропаганда. Русия ОТГОВОРИ чрез разполагането на «Искандерите» в Калининградска област. Защо НАТО обгради руските граници? С какво Русия заплаши по-рано Европа?

 

Сега е ясно, че алиансът се страхува, защото руските «Искандери» долитат от Калининград до Варшава само за….2 минути.

 

А Варшава се надяваше на американските «Томахоук»…

 

Берлин също е беззащитен, защото е в обсега на действие на руските «Искандери».

 

Френският Le Monde констатира: «Русия отново е сама срещу всички».

 

Налице е, обаче, и друга гледан точка. Тя се споделя от Русия и Китай.

 

На 11 октомври на съвместен брифинг по противовъздушна отбрана в рамките на Сяншанския форум за международна сигурност високопоставеният военачалник от КНР Цай Цзюн заяви:
«САЩ, реализирайки плана си за поетапно разполагане на системите на ПРО в Европа, не представиха юридически гаранции за ненасочването й срещу Русия. Всъщност те представляват пряка заплаха за сигурността на Русия».

Първият заместник началник на главното оперативно управление на Генералния щам на Русия Виктор Познихир допълни:

 

«САЩ се надяват чрез системата за ПРО да получат възможност за безнаказано нанасяне на внезапен ракетно-ядрен удар по всяка точна на Земята, включително по Русия и Китай».

«.

Американский зенитно-ракетный комплекс Patriot. Архивное фото

 

Под удара на американските крилати ракети могат да се окаже практически цялата европейска част на Русия.  Крилатите ракети Tomahawk могат да се озоват върху пусковите установки Мк-41 в базите на НАТО в Европа и по корабите без да разбере никой и в най-кратки срокове.

 

Mk-41, които САЩ ще разположат в Румъния и Полша, могат да бъдат снабдени с ракети с голяма далечина на действие Tomahawk (до 2 500 км), а това е нарушение на Договора за ракетите със среден и малък радиус на действие, който забранява разполагането на наземни ракетни комплекси с радиус на действие над 500 км.

 

Разполагайки комплексите «Искандер-М» около своите граници, Русия отговаря на враждебността на Запада.

 

Принудена е.

 

Но е подготвена.

 

Ракетният комплекс «Искандер-М» (дясно) по време на демонстрация на военна техника на полигона Алабино на Международния военно-технически форум «АРМИЯ-2016»

Тагове: ; ; ; ;