„Управляващите и премиерът са узурпирали парламента. Няма европейска, дори страна в Африка, която да си закрива парламента един месец преди избори”.
Това заяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ депутатът от БСП Румен Гечев. Според него, „вече има нов парламент, той се намира в Банкя, не е в центъра на град София”.
Ето какво каза още Румен Гечев:

«Левицата е събрала подписи за извънредно заседания. Отменяме ваканцуването на ГЕРБ, за да си уреждат спокойно изборите. 

 

Държавата не само може, но е и длъжна  да помогне. Не се приема извинението, че това е въпрос на трудов спор между работници и частна фирма. Във всяка цивилизована държава има правила и норми за отношенията между работодателя и работниците.

 

Категорично заставаме на страната на работниците.

 

Тези хора искат да получат заплатите, които са си заработили. Заради това вчера, преди разпускането на Народното събрание, депутатите от левицата поискаха да бъде поканена министърът на енергетиката Теменужка Петкова, за да даде обяснение какво прави правителството в тази сфера. Мините са в тежко финансово състояние, което поражда въпроса какво правим с българската енергетика».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;