Терористите в Сирия обстрелват западната част на Алепо, в това число с използването на «Адски огън», което е причината за десетки загинали и стотици ранени всеки ден, заяви пред журналисти началникът на главното оперативно управление на руския Генерален щаб Сергей Рудской.

Разрушенные улицы лагеря палестинских беженцев Хандарат на северо-востоке Алеппо

«Терористите блокират доставката на хуманитарна помощ за мирното население. Хуманитарните кордони за излизането на мирното население за минирани. Продължава обстрелването на западната част на града, в това число с използването на т.нар. «Адски огън», а това означава десетки загинали и стотици ранени ежедневно», каза той.

 

Рудской подчерта, че нито САЩ, нито представителите на международните организации не са активизирали работата си с бандитските групировки вътре в Алепо, за да бъдат убедени метежниците да напусна града.

 

Той също сподели, че недоволните от действията на терористите жители на източно Алепо излизат на стихийни протестни акции, които се потушават зловещо от джихадистите.

Боевики террористической группировки Джебхат ан-Нусра. Архивное фото

Рудской отбеляза, че Русия, както и преди, е готова да съдейства за доставката на хуманитарна помощ в източните райони на Алепо, в това число въвеждането на хуманитарни паузи.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;