В случай на победа на предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 16 октомври, един от лидерите на опозиционния блок » Демократичен фронт» ДФ заяви, че ще бъдат отменени санкциите срещу Русия, които въведе сегашното правителство.

 

 

 

1146

 

 

 

На всенародните избори в скупщината ( законодателното събрание) в Черна Гора ДФ не са единствените, но пък са най-острите опоненти на действащото ръководство в страната възглавявано от премиера Мило Джуканович и Демократическата партия на социалистите (ДПС).

 

 

 

« Правителството на ДФ ще отмени санкциите срещу Русия и ще анулира решението за признаването на псевдодържавата Косово, за да изчисти тези тъмни петна от репутацията на Черна Гора. Джуканович и другите проектанти на «новата» Черна Гора правят всичко за заличаването и подмяната на славната история на Черна Гора»,- заяви опозиционният лидер Андрия Мандич.

 

 

 

 

 

4501864

 

 

 

По-рано в предверието на парламентарните избори главата на кабинета на републиката обобщи четирите години на своето управление на поста премиер и нарече интеграцията в Северноатлантическият алианс едно от главните достижения на ръководството на Черна Гора. Така ли смятат обаче черногорци, които провеждат антиправителствени ии антинатовски притести, които същото ръководство се страе да игнорира?

По думите на Джуканович, отношенията между Москва и Подгорица ще се възстановят известно време след като страната влезе в Северноатлантическия алианс, тъй като с много от членовете на НАТО » Русия е в добри отношения».

 

 

Кадри на един от многохилядните протести срещу встъпването на Черна Гора в НАТО, от които ясно личи, че мнението на Джуканович не съответсва на мнението на народа, и може би той е единственият, който иска страната да бъде част от военния блок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;