«Днес „Атака“ показа истинското си лице и вече не е опозиционна партия, а поредният коалиционен партньор на ГЕРБ». Това заяви независимият народен представител и кандидат-президент Велизар Енчев.

 

По предложение на народния представител Николай Александров, Народното събрание излезе в предизборна ваканция от 12 октомври, а не от 26 октомври, както бе договорено с парламентарните групи. Така депутатите ще излязат в 27-дневна ваканция, изцяло заплатена от българските данъкоплатци, изтъква Велизар Енчев.

 

Освен че обслужиха ГЕРБ, като му спестиха две седмици на остри политически дебати в пленарната зала, атакистите попречиха и на готвения вот на недоверие от опозицията, подчертава той. 

 

Депутатите на „Атака“ осуетиха и гласуването на две мои поправки в Правилника за дейността и организацията на Народното събрание, предвидени за днес и утре, предвиждащи радикално намаляване на Коледната и Великденската ваканция на депутатите, посочва Велизар Енчев.

 

«Както е известно по Коледа и Великден, народните представители почиват не като редовите български граждани, а три пъти по-дълго. С днешното разпускане на парламента за 27 дни атакистите не само подариха на депутатите „президентска ваканция“, но и брутално заглушиха гласа на опозицията», категоричен е кандидат-президентът.

 

Поведението на „Атака“ в Народното събрание е срамен пример за политическа продажност, която трябва да бъде осъдена от българските граждани, подчертава още Велизар Енчев. 

Тагове: ; ; ;