Граждани на Словакия изпратиха до президента на страната обръщение срещу разполагането на чужди военни бази на територията на държавата. Медиите също получиха обръщението. В него гражданите канят президента на страната да вземе участие в митингите срещу НАТО.
1

Тези дни в Словакия се проведоха военни учения «Shield 2016», в които участваха 1400 словацки военнослужещи и 480 представители на други страни.
2

В обръщението си към президента гражданите пишат, че те са против натовското присъствие на територията на страната. В писмото пише още, че гражданите считат НАТО за агресивна и аморална организация.

 

«Уважаеми господи президент, населението на Словакия, което е против разполагането на чужди войски и бази на словацката земя, организира още през 2015 година подписи срещу членството на страната в НАТО, народът на Словакия избира мира», — пишат активистите.

 

3

«Каним ви любезно на площада в Братислава на 20 октомври от 17 часа, за да ни подкрепите като граждани на страната» , — обръщат се към президента си гражданите на Словакия.

 

В Словакия традиционно се провеждат антинатовки протести, но медиите не ги отразяват. Следващата акция срещу НАТО ще бъде на 20 октомври.

 

Тагове: ;