След 2004 г. , когато Тони Блеър, премиер на Великобритания тогава, даде съгласието си за смекчаване на имиграционните закони, около един милион поляци са пристигнали в Обединеното Кралство законно.

 

Нелегално са влезли в страната стотици албанци и украинци, това пише вестник The Daily Express.

 

Шокиращо разследване показа как полски мошеници развиват доходна търговия за подпомагане на отчаяни имигранти да се доберат до Великобритания, за да си намерят препитание. През септември граничните служби и Европейската полицейска служба — Европол — арестуваха 11 заподозрени в Полша, благодарение на което бе разкрита престъпната им схема.

 

Замесените в схемата са обучавали албанци и украинци как да се обличат, говорят и държат като поляци, за да влезнат успешно във Великобритания. Жертвите са заплащали по 2,5 хил. лири, за да наемат полска лична карта и с нея да преминат британската граница.

 

Имигрантите са били настанявани в различни мотели, после били ескортирани до летища, откъдето се отправяли към Обединеното Кралство. След пристигането си във Великобритания имигрантите връщали обратно в Полша използваните документи, за да бъдат предоставени на други «клиенти» на престъпната група.

Тагове: ; ; ; ;