Необмислените изявления на лидера на външната политика на Великобритания, който призова към демонстрации пред посолството на Русия в Лондон, могат да поставят под заплаха безопасността на британските дипломати, счита бившият ръководител на службата за външно разузнаване на Обединеното Кралство (Ми-6) Джон Сойерс.

 
1

Във вторник в британския парламент имаше 3-часови дебати, по време на които няколко парламентаристи, включително министърът на външните работи Борис Джонсън, обвини Русия във военни престъпления в Сирия. Джонсън също изрази изненадата си във връзка с отсъствието на протест пред посолството на Русия в Лондон срещу политиката на Москва в Сирия.

 

«Ние сме длъжни да бъдем по-внимателни и да мислим за безопасността на нашето посолство в Москва, когато призоваваме за протести тук в Лондон. Нали помните какво се случи с нашето посолство в Иран преди три или четири години. Не считам, че подобно нещо може да се случи в Москва, но трябва да сме внимателни и да мислим за последствията от призивите ни», каза Сойерс.

 

 

Политиците, според него, трябва да бъдат «предпазливи и мъдри».

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;