Влошаването на руско-американските отношения трябва да се разглежда в контекста на предизборната надпревара във САЩ, заяви основателят на Macro-Advisory Кристофър Уифер в интервю за Bloomberg.

Американский солдат. Архивное фото

Според него, разговорите за напрежението в руско-американските отношения и дори за вероятността от война следва да се разглеждат в контекста на изборите в САЩ.

 

«Двете страни в своите изявления изразяват тревога по повод ситуацията в Сирия. Трудно е да се получи точна представа за дългосрочната перспектива в това отношение. Но всички се надяват, че това е част от предизборния диалог и че след изборите всичко ще стане по-просто», — каза експертът.

 

Аналитикът отбелязва, че докато на Запад все по-често изразяват опасенията си във връзка със стремежите на Русия да модернизира въоръжените си сили, за Русия е по-важна ситуацията в икономиката. Според Уифер, кандидатите за президенти на САЩ Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън трябва да отчитат, че в дадения етап за Москва значително по-голямо значение има икономиката, «отколкото геополитиката или глобалната мощ».

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;