Министърът на външните работи на Франция Жан-Марк Ейро има намерение в най-близко време да се обърне към Международния наказателен съд в Хага с настояването да се разследват военните престъпления в Сирия. Това каза той в интервю за France Inter Radio.

 

Както заяви министърът, на него не му харесват действията на Русия в Алепо.

 

«Не сме съгласни с това, което прави Русия, нанасяйки въздушни удари в Алепо. Както никога преди това Франция се стреми да запази населението на Алепо», — откровеничи външният министър на Франция.

 

 

Интересно, че подобни мисли изказа и държавният секретар на САЩ Джон Кери.

 

«Действията на Русия и Асад изискват подобаващо разследване като военни престъпления. Тези, които ги осъществяват, ще бъдат и трябва да отговарят за случилото се», — заяви той на 7 октомври.

 

Разбира се, едва ли някой по света ще повярва, че в Париж и Вашингтон сериозно се тревожат за съдбата на сирийските граждани.

 

 

Убийците от безбройните терористични организации завзеха града, отрязаха главите на мирните граждани, разрушиха историческите паметници…

 

Западът дълго, а и все още, координира действията им и продължава да ги нарича «умерена опозиция». По едно време в близкото минало някакъв български външен министър дори им направи среща някъде из страната…

 

Когато, обаче, армията на Асад с подкрепата на Русия се оказа близо до триумфа си, вкупом започнаха да говорят за военни престъпления…

 

Но намекът е разбираем.

Плашат руското ръководство с Хага.

 

Иска им се да видят втори сезон на съдбата на Слободан Милошевич…

 

 

Подавам жокер на атлантическите…недоразумения — започнете за наричате брадатите джихадисти в Северен Кавказ «борци за свобода»…

 

А защо още не сте започнали да наричате «умерена опозиция» или «въстаници», или «борци за свобода» онези брадатите от Пазарджик, м?!

 

А защо не поискате Международен наказателен съд за родните власти — съдебни и прочие — които вкараха в ареста тези пазарджишки циганори-джихадисти, пък и се осмеляват да накърняват мирния им и спокоен живот чрез съдилища, м?!

Ахмед Муса, арестуваният джихадист от Пазарджик
Ахмед Муса, арестуваният джихадист от Пазарджик

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;