В Словакия граждани подготвиха специални писма- обръщения към президента на страната и собственикът на словашката национална телевизия STV, с които любезно ги канят на протест срещу НАТО.

Реакцията е отговор на провежданите военни учения на НАТО, и липсата на внимание от страна на медиите към антинатовските протести, които продължават повеч от година.

 

5

 

 

Неотдавна в Словакия започна мащабно военно учение на НАТО«Shield 2016», с участието на 16 държави.

Както в много други европейски държави, в това число и у нас, оказва се, че народът е категорично против членството на страната в агресивния алианс и провежда многократно антинатовски протести, които не се вземат под внимание.

Въпреки това протестите продължават. Поредното натовско учение предизвика недоволството на гражданите, които решиха да предизвикат вниманието на медиите и на държавния си глава като изпратиха своеобразни покани на антинатовска демонстрация, която ще се състои на 20.10.2016. Писмата са за да няма неразбрали- тоест към главнокомандващия на държавата, който трябва да знае за мнението на народа си, и към телевизията, която все пропуска да отрази това мнение.

 

 

 

 

3-1

( Обръщението- покана към Президента на Словакия)

» Уважаеми господин Президент,

Населението на Словакия, което е срещу разполагането на чужди войски и военни бази на словашка земя, организира още през 2015 година събиране на подписи срещу членството на страната ни в НАТО, избирайки мира»

1

 

 

 

2

 

( Обръщението към собтсвеника на телевизията в Словакия)

 

 

 

» Любезно Ви каним и ще се радваме да Ви приветстваме на площада в Братислава на 20.10.2016, в 17:00 да ни подкрепите като граждани на тази страна»-  е написано в обръщенията към президента и медиите.

 

 

 

 

 

 

Е, как мислите радват ли се на членството си в НАТО?

 

 

7

 

 

 

8

 

 

 

 

Идеята е изключително оригинална, може би повече страни трябва да последват примера на словаците, които не спират да се борят и търсят начини да бъде чуто мнението им и гласът на народа.

Ще следим отблизо темата, очаквайте подробности-ще дойдат ли поканените.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ;