Разкритията продължават ( 2 част)

Правителството на Черна Гора разпродава страната на всички онези, които подкрепят текущата предизборна кампания на управляващата партия на премиера Мило Джуканович.

За целта, се използват средства не по предназначение от черногорци, които са извън страната, средства, които са били предвидени за развитие на селското стопанство.

В рамките на предстоящите парламентарни избори на 16 октомври правителството на Черна Гора смята да използва без притеснение, всички възможни инструменти на управление на финансовите ресурси, за да извлече максимална печалба за управляващата Демократична партия на социалистите (ДПС).

 

 

 

142

 

 

 

 

 

На 27 септември в столицата Подгорица се проведе първото заседание на наскоро сформирания Съвет за сътрудничество с емигрантите. Основната цел – ефективно използване на потенциала на черногорските емигранти и диаспори в хода на предстоящите избори за ДПС. Съветът се състои от 80 члена, сред които високопоставени лица от правителството, диаспорите и други значими учреждения ( включително и добре известния в Черна Гора бизнесмен, живеещ в САЩ, Refik Refko Radončić).

 

 

 

 

 

 

150

 

 

 

 

 

Nikollë Camaj, ръководителят на политическа партия на албанското малцинство « Демократична лига» в Черна Гора, веднага реагира на това събитие. Политикът нарече първото организационно заседание, свикано няколко дни преди изборите, « класически трик, безпорядъчност на изборния процес и лъжа на господстващите елите и органи на властта».

Политикът смята, че на въпросната лъжа, няма да се върже « албанското малцинство в Черна Гора», тъй като знае информацията, че « ДПС се бори само за гласовете на избирателите и отдавна са показали истинското си лице».

Подобна реакция имаше и Semir Hodzic, ръководител на босненското демократично съобщество. Втази връзка той подчерта, че ДПС никога не се отказват « от лъжите, манипулациите, заплахите и корупцията в своята кампания».

 

 

И въпреки това, Мило Джуканович беше избран за ръководител на Съвета за сътрудничество с емигранти. Това му дава още повече възможности да получи по-голямо количество гласове за Демократичната партия на социалистите от диаспорите зад граница. Това заседание на съвета, пролива известна светлина и на състоялата се среща в Ню Йорк две седмици, преди самото заседание.

 

 

Главата на правителството на Черна Гора Мило Джуканович устрои среща с представители на черногорските диаспори в САЩ за идването си в Ню Йорк.

Срещата организира известният бизнесмен Refko Radončić —в хотела си в Манхатън. В речта си премиерът Мило Джуканович изрази благодарност към емигрантската общност « за приноса им във възстановяването на черногорския суверенитет и за « съдействието към съвременна Черна Гора, тъй като те ( емигрантската общност) са неразделна част от нея».

Може да се зададе въпросът, явява ли се « възстановяването на черногорската държавност» действително дело на емигрантските общности и диаспори? Или е грешка в превода? Може би става въпрос за хуманитарна и културна действителност? Или финансова подкрепа? Не. И не само.

 

 

На предстоящите парламентарни избори Джуканович разчита на черногорците зад граница — като е принуден да провежда дори предизборната си кампания тъкмо зад граница. На първо място, става въпрос за албанската, босненската и ислямска диаспори. Това е добре изчислен шахматен ход на Мило Джуканович, един вид дисбалансираност на товарооборота. Какво продава и какво печели в този случай премиерът на Черна Гора?

Изглежда, че това е началото на голяма разпродажба. Разпродажбата на Черна Гора, разпродажбата на родината на черногорския народ.

 

Тези дни правителството на Черна Гора начело с Мило Джуканович прие при закрити врати финансовата програма за помощ на черногорци, които се завърнат в родината си , за да вземат участие в парламентарните избори на 16 октомври ( напомня на ситуацията с автобуси при провеждането на гласувания в България, малко).

Та, основния въпрос — за чия сметка и с чии средства е финансовата програма « за помощ»?

Отговорникът за провеждането, на която, е не кой да е, заместникът на премиера Petar Ivanović;

Фонд инвестиции и развитие организира финансирането.

Задачата на фонда — да разпредели сумата в размер на 50 милиона щатски долара, която е наскоро преведена от Фонд за развитие Абу Даби за развиване на селското стопанство в Черна Гора, при максимално благоприятни условия.

Обаче, вместо да ръководи паричния приток в селското стопанство, ще бъдат платени гласовете на избирателите на Джуканович. Планира се дори , доставянето на албанци и босненци от Германия, Франция, Австрия, САЩ, Турция и от още няколко страни, за да могат да кацнат с
« Черногорските авиокомпании» и с други авиолинии, а в съвсем изключителни случаи – чартърни полети, за да могат да внесат «лептата» си давайки гласа си на тези избори на 16 октомври.

Възнаграждението за всеки « турист — избирател» гласоподавател, което покрива не само стойността на самолетния билет, но включва и допълнителни 100 евро на човек — за текущи разходи. Към текущия момент програмата предвижда участието на 15 000 члена на чуждестранни диаспори. Агресивната кампания, по принципа « намери всеки», която преследва целта, да покани всички живеещи зад граница черногорци на парламентарните избори вече е започната и е в разгара си.

Какво представлява в действителност Фонда за развитие Абу Даби и кой стои зад него?

Кой организира финансирането и по такъв начин определя стратегията и политиката на диаспорите за продължителен период от време?

Ето кой: Първият е Мохамед Далан, живеещ в Обединените Арабски Емирства, палестинец с черногорски паспорт, много близък приятел на Мило Джуканович. Вторият — живеещия в САЩ Фетхуллах Гюлен . 

Благодарение на собствената си „Dahlan Foundation“ Далан пие направо от извора и има влиятелни отношения и връзки с противниците на Ердоган и проповедника Гюлен, който беше обвинен от турските власти в опита за преврат. С подкрепата на Далан и Джуканович в Черна Гора и на Балканите, се появи огромно количество последователи на Гюлен.

 

 

13-03-fetgulen

 

 

Фетхуллах Гюлен (на турски: Fethullah Gülen, произнася се Фетулла Гюлен) е турски проповедник, ислямовед и водач на движението „Гюлен“ (Gülen).

 

 

 

 

Които се устроиха там с личното съдействие и с помощта на Мило Джуканович. Сега последователите на Гюлен имат под ръка Средиземноморския университет, Международния езиков център в Подгорица и общежитие в Rožaje.

 

 

Джуканович обещава на деловите структури на някои от арабските държави и албанските диаспори в Черна Гора, многочислени бонуси, ако подкрепят кандидатурата му и управляваната от него Демократична партия на социалистите на изборите на 16 октомври.

Тези бонуси се състоят във възможно най-благоприятните условия за покупка на земя и имущество в течение на новия кръг приватизация на държавна собственост. Тоест, Черна Гора се обявява на разпродажба — за привилегировани клиенти.

Разпродажбата вече започна. Не пропускай, не закъснявай. Съгласно съобщенията „Dubai Investment Corporation“ вече е купила за 210 милиона евро пристанището на яхтата Porto Montenegro“ в Tivat.

Въпреки, че реалната стойност на пристанището е в 4 пъти по-голяма. Бродят слухове, че съгласно неписаните условия към специалното, дори ексклузивно предложение по Черна Гора, остатъкът ще се разпределя бурно и ще е само за « едрите риби». Голямата продажба продължава!.

 

 

 

Изтичник: Bultimes.com

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;