В европейските медии набират обороти скандални разкрития за управляващата власт в Черна Гора. Премиерът на балканската страна Мило Джуканович, който е на чело на страната повече от 25 години не веднъж е бил спряган в корупционни скандали, обвинения в контрабанда, злоупотреба с положение, и лично облагодетелстване за сметка на народа.По една или друга причина обаче, въпреки информацията, скандалният премиер продължава да е на власт.

 

 

 

 

Podgorica, BULGARIA: The prime minister of Montenegro, Milo Djukanovic during interview for AFP in Podgorica, 05 May 2006. Milo Djukanovic, says he is already planning for life after Serbia and the burden of war crimes fugitive Ratko Mladic. Djukanovic is confident that his government's push for independence in a referendum later this month will succeed -- so much so that he's made his next mission to eventually join the European Union. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF TO GO WITH AFP STORY ***Serbia-Montenegro-referendum-PM*** (Photo credit should read DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images)

 Премиерът Мило Джуканович

 

 

 

 

 

 

 

В предверието на парламентарните избори, които ще се проведат на 16 октомври в Черна Гора, европейски медии повдигнаха темата за правителството на страната, което освен, че не се радва на подкрепа от страна на народа, а се определя по-скоро като » корупционно» и » криминално», но въпреки това- с големи шансове отново да остане във властта. Парадокс- добре познат на Балканите и в Европа.

 

 

 

 

Например, немското издание Buerguerstimme публикува материал неотдавна, в който открито описва как правителството разпродава страната на всички, които имат интерес да подкрепят финансово, и да осигурят нова победа на управляващата партия на предстоящите избори.

 

 

 

 

Въпреки многохилядните протести и негативнното отношение на гражданите към режима на Джуканович, още повече след като се опитва на сила да въвлече страната в агресивния алианс НАТО, реалната обстановка в Черна Гора остава скрита за обществеността заради медийния вакуум. Добре позната история, аналогична с много балкански страни.

 

 

 

 

Напомняме, че през 2015 черногорския премиер беше отличен от OCCRP в категория » Корупция и организирана престъпност»- за личност на годината, въпреки, че информацията не срещна особена популярност в средствата за масова информация.

 

 

 

 

djukanovic-2015

 

 

 

 

 

 

 

Впечатление прави факта, че прозападните кулловоди си избират и стимулират именно продажни личности, които забравяйки за националния иинтерес и дългът към родината, са готови да изпълняват всякакви поръчения, без дори да си дават сметка за последствията. Единствената надежда за народите на такива страни, е да се борят за истината и да отстояват мнението си до край.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;