За никого не е тайна, че Балканите са били винаги апетитна хапка за Запада. Малките балкански държави, които се отличават със собствен дух и древни православни традиции, днес или са вече членове на НАТО и ЕС ( пример ние- България), или получават бомби в миротворчески операции като

» Милосърден ангел»,  ( Югославия), или тепърва получават непрелични предложения да влязат в НАТО ( Черна Гора). Е, да видим какво се случва на Балканите, кое е общото и защо малко знаем за процесите, които си приличат, и се случват паралелно. Ще започнем с Черна Гора и предстоящите избори на 16 октомври.

 

 

 

152

На фотоколажа — Мило Джуканович- настоящ премиер на Черна Гора, намиращ се във властта повече от 25 години, замесван в крупни корупционни схеми, про-европейски и евроатлантически ориентиран.

Как мислите, дали има подкрепата на народа? Отговорът е ясен за всички,без да са ходили в Черна Гора.А как тогава става, фокуса- да печели изборите, и да остава във властта толкова време?

Има ли опасност отново да спечели на 16 октомври?

И как?

 

 

151

 

 

154

 

 

По българска аналогия- спомнете си автобусите и избирателите от Турция, които не пропускат да подкрепят ДПС, толкова организирано, и така масово, сякаш очакват този момент с нетърпение. Но това е отделна тема, дори и много свързана. Казахме вече, че Балканите са апетитна хапка, а сценариите, които се прилагат си приличат много.

 

Публична тайна е например, че у нас има » стимулиране» на българо-мохамеданите, на малцинствата в различни райони, от страна на мюсюлманските общности, чрез фондации регистрирани в Холандия, Германия, Саудитска Арабия- за образование, построяване на джамии, духовни училища, и т.н.

 

По същия начин диаспорите от Черна Гора, които жевеят извън граница- албанци, боснийсци, косовци-но притежават черногорско гражданство също така, организирано се включват за участие в изборите, и получават грижа и внимание от висш разряд. Не без финансовата подкрепа на няколко крупни фондации от Саудитска Арабия, които ще им осигурят както самолетни билети, така и 100 евро джобни. И познайте за кого ще гласуват? Ако черногорци са срещу Мило Джуканович?Правите ли връзката?
По изтекла информация в различни европейски медии, именно по такъв начин ще се набавят нужните гласове на нелюбимия за народа си черногорски премиер, който трябва да вкара страната в НАТО, да се разграничи от Русия, и да обедини диапорите извън граница, предимно с мюсюлманско изповедание.

 

А по това време в Европа, слушаме приказки за толерантност, и мигрантите идват и идват. Дали има връзка между тези процеси, всеки сам може да помисли.

 

Кой ще спечели: народите или тези, които изпращат финансирането?

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;