В Германия се засилват разногласията между политическите партии по повод курса на страната по отношение на Русия във връзка с конфликта в Сирия, пише Deutsche Welle.

Немецкие политики не могут договориться о санкциях против России

 

За диалог с Русия е «Социал-демократическата партия». Нейният заместник председател Торстен Шефер-Гюмбел заяви в интервю за Die Welt за необходимостта от «търпелива дипломация, промени чрез сближаване и постоянно отворени канали за преговори».

 

Представителите на ХДС — партията, която оглавява Ангела Меркел — не са доволни от подобен род изявления.

 

«С тревога наблюдавам как все по-голяма част от СДПГ правят изявления за еднаква дистанция както към САЩ, така и към Русия, — оплака се в интервю за Die Welt експертът от ХДС по външната политика Родерих Кизеветер. — Русия се стреми точно към това, да разбие Запада, Европа най-вече».

 

На свой ред съпредседателят на партията на «Зелените» Катрин Геринг-Екардт в интервю за Bild обвини Русия във «варварски действия в Сирия» и призова правителството на Германия да инициира процедура по въвеждането на нови санкции.

 

Немските политици отдавна се разминават в мнението си по повод санкциите. Новият рунд обсъждания този път са по повод изострянето на обстановката в Сирия.

 

 

 

 

Тагове: ; ;