Новият ни посланик в Белгия и Люксембург Мая Добрева избра бебешко синьо — официален цвят на института “Пантон” за 2016 г, с тоалет в бебшко синьо тя яви пред Великия херцог Анри, за да му връчи акредитивните си писма.

 

Снимката на Нейно Превъзходителство и Негово Височество беше публикувана от Министерство на външните работи.

 

Посланик Добрева е облечена с ливрея с голям маншет, дълга пола, клоширана под коляното, и внимателно подбрани аксесоари, все така в цвят бебешко синьо. Като последна част от аутфита, но не и по значение е шапката и, идеално съчетана с останалата част от тоалета, пише BNews.

 

Чантата — тип минодиера, и ръкавиците са си част от тоналността на цялостното ансамблово съчетание. Затова отново са в цвета на “Пантон” за 2016 г. Бебешкото или още бонбонено синьо фигурира в каталога на Института по цветовете под официалното название “серенити”, което може да се преведе на български и като синева.

 

Според наблюдатели е възможно да се търси и закодиран символен смисъл в тоалета, с който посланик Добрева се е представила пред Великия херцог, и той е за една доминираща синева в отношенията ни с Люксембург оттук нататък.

 

В рамките на проведения кратък разговор след церемонията по връчването на писмата Великият херцог Анри и посланик Добрева са обсъдили развитието на двустранните отношения, засилването на икономическите контакти и културния обмен между двете страни, се казва в съобщението на МВнР.

 

Мая Добрева е била посланик и в Черна гора. Доведена е в МВнР от Стоян Ганев в началото на 90-те години.

 

Бившата посланичка в Черна гора е доведена в МВнР още от Стоян Ганев директно от ДПА — Пазарджик, където е работела като фактуристка до началото на 90-те години