Част от речта на генерал Румен Радев вчера от Античния театър в Пловдив, снощи бе открита президентската надпревара в страната. Генерал Радев стартира с транслиране на откриването от много градове на страната. Водещ на старта на кампанията бе звездата на българската естрада Орлин Горанов.

 

Втора водеща бе оперната певица Еделина Кънева, както и филхармоничен оркестър с диригент Григор Паликаров.

 

Ето част от речта на  генерал Радев пред хилядите му симпатизанти:

 

 

„Промяната започва от вас! Промяна за доброто на България! Затова сме длъжни да победим!”

 

«Ще бъда президентът на всички български граждани. Нямам амбицията да бъда бащата на нацията, но ще бъда гласът и волята на българския народ.

 

 

Изборите за мен не са състезание, не играя за медали, но влизам в битка за доверието на българския народ и за бъдещето на България, защото българин не е участ, българин е чест.

 

 

На България е нужен президент с воля и характер, който да сплотява нацията около значими цели и да изпълни със съдържание президентската институция и да върне достойнството и вярата на българските граждани. От нас зависи дали ще продължи упадъкът на българската държавност и разграждането на общия ни дом или най-сетне ще си върнем контрола. Дали ще приемем готвената ни участ на буферна зона за нелегални мигранти или ще предприемем решителни мерки да съхраним себе си като българи.

Като основни сфери, които ще изведа на преден план: икономическото и духовното развитие, образованието, здравеопазването, демографията, доходите и правата на гражданите. За постигането на тези цели ще търся максимално съгласие между институциите, партиите, гражданските сдружения и организации.

 

България трябва да разчита на таланта и капацитета на всички българи. Те са нашият капитал.

 

 

Мой дълг и призвание в миналото беше да сплотявам и води хората в изпитания към победа със силата на личния пример, готов съм да поема отговорността на държавника, от когото България се нуждае в тези бурни и смутни времена.

 

 

Ще бъда инициативен президент, който ще търси решенията за доброто на България. Ще бъда силен президент, но не заради пагоните, а в името на каузата България.

 

 

Ще бъда отговорен президент, който ще работи открито, ще изпълнява поетите ангажименти и ще отстоява решенията си. Ще бъда президентът на всички български граждани. Защото българин не е участ, българин е чест».

 

 

Давам ви думата си на мъж и на офицер, че няма да ви предам, защото съм един от вас. Помнете — промяната започва от вас, промяна за доброто на България. Ето защо ние сме обречени на успех ние трябва и ще победим».

 

 

Илияна Йотова се присъедини към генерал Радев:

 

«Ние с ген. Радев ще оправдаем надеждите и очакванията. Битката ще бъде трудна и както винаги, всички ще бъдат срещу нас.

 

Опонентите се страхуват от нас още от мига на обявяването на нашата двойка ни.

 

 

Ние не искаме послушен президент, но искаме да си върнем достойнството».

 

Корнелия Нинова:

 

«Или тръгваме с народа, или с мафията, приседнала на държавната трапеза на това управление. Искаме честта и достойнството си на българи. Искаме да бъдем равни на другите европейски народи.

 

 

Ние сме на страната на младите, които не искат да връщат 16 млрд., а други да тънат разкош. Ние сме на страната на децата, които искат да започват първи клас с буквар. Ние сме на страната на учителите, които искат да преподават «Под игото», а не «Робинзон Крузо», заяви Нинова.

 

Тагове: ; ; ; ;