Ръководителят на Центъра за изучаване на проблемите на националната сигурност, полковникът в оставка Александър Жилин:

 

 

«Въпросът, способна ли е армията на САЩ да нанесе удар по войската на Асад, не е актуален — те вече го нанесоха. Възможен ли е конфликтът да нарасне до такава степен, че да се използват руските С-300 в Сирия? Да, възможно е.

 

 

Но трябва да имаме предвид, че не ние използваме С-300. Русия е в Сирия по молба на Асад. По молба на Асад тя разположи отбранителна техника в страната, за да защити законния режим. 

 

 

Законният режим издава заповедите — да се свали ли нещо или да не се свали. Асад ще дава командите и ще поставя задачите пред Генералния щаб.

 

 

Руските специалисти към С-300 са само инструктори. Обучението на сирийците вече завърши. Затова в случай на използване на комплекса, да, ще обвиняват Русия, но няма да е редно да се твърди, че Русия ще сваля американските самолети. Защото няма да ги сваля Русия.

 

 

САЩ правят всичко възможно, за да подкрепят Хилъри Клинтън в нейните истерични антируски изявления, в ескалацията на напрежението.

 

 

Настоящата истерия обслужва само и единствено Хилъри Клинтън и финансовите и военни кръгове около нея.

 

 

С Тръмп теоретично можем да се договорим.

 

 

Например, спираме бойните действия в Сирия и разделяме зоните на влияние.

 

 

И Тръмп ще се съгласи с това, защото той е бизнесмен. Но Хилъри се нуждае от военно-промишления комплекс на САЩ така, както от въздух.

 

 

Считам, че Обама вече не решава нищо. Когато американците нанасяха удар по Асад, за мен бе повече от очевидно, че заповедта дойде НЕ от Обама и въпреки него. Това е очевидно.

 

 

В Сирия САЩ не само няма да победят, тяхната загуба е гарантирана, ако тръгнат към пряка ескалация.

 

 

Загубите ще бъдат огромни».

 

Тагове: ; ; ; ;