CNBC / Сорос: «Путин е гнусен военен престъпник срещу човечността, спрете го!»

Дата на публикуване: 08 10 2016, 07:09


Владимир Путин «агресивно» използва вакуума във властта в Белия дом, който се наблюдава в предверието на президентските избори в САЩ, — така заяви, както съобщава CNBC, американският милиардер Джордж Сорос.
В Сирия, според него, руският лидер създава «хуманитарна катастрофа с исторически мащаби», подкрепяйки своето «протеже» Башар Асад. Финансиiтът призовава руснаците и останалия свят да не стоят встрани и да повлияят върху президента на Русия.
CNBC: Сороc призвал россиян остановить Путина
Американскиsт милиардер Джордж Сорос «яростно» осъди руската кампания в Сирия, пише CNBC. Той обвини Путин в това, че той «агресивно» се възползва от «вакуума във властта в Белия дом», който е настъпил в навечерието на президентските избори в САЩ и ще продължи до официалното встъпване във властта на новия президент през януари следващата година.
«Светът става свидетел на хуманитарна катастрофа с исторически мащаби. Тя се случва в Сирия. Автор е президентът на Русия Владимир Путин, който подкрепя своето протеже Башар Асад», — пише финансистът в своя уеб-сайт.
Сорос предупреждава, че «когато тези факти бъдат осъзнати напълно, путинските бомбардировки над Алепо ще бъдат причислени към вопиющите военни престъпления на съвременния свят».
Милиардерът също призовава руснаците, Европа и останалия свят да повлияят на руския президент.
«Обръщам се към народа на Русия, Европа и останалия свят: не стойте настрана, извикайте и изразете недоволството си. Общественото мнение може би ще убеди Путин да сложи край на своето гнусно престъпление срещу човечността», — пише Сорос.
Както припомня CNBC, гражданската война в Сирия, която продължава вече шеста година, отново се изостри миналия месец, след като примирието претърпя фиаско. Всичко това доведе до ръст на напрежението между САЩ и Русия, които подкрепят противоположни страни в конфликта.
Москва, отбелязва изданието, и правителствените сили в Сирия засилиха своите въздушни удари над контролираните от метежниците райони в северната част на Алепо, хиляди жители се оказаха блокирани в града.
Сирийският център за мониторинг и спазване правата на човека, който се намира във Великобритания, предупреди, че в резултат на въздушните удари броят на жертвите от конфликта се увеличава.
 (Редакцията направи превод на изявлението на финансовия спекулант Сорос само, за да видите до какви низини може да стигне вселенското зло).

Тагове: ; ; ; ;

Добавить комментарий