Правителството на Германия признава, че този път налагането на изкуствено удължаване на вече съществуващите санкции в ЕС, е задача с повишена трудност, да неговорим пък за налагането на нови.

Все по-открито в Европа звучи нуждата от отмяната на санкциите изобщо, а подкрепата към Русия нараства.

 

 

 

63

 

 

 

При това натискът към Меркел расте пропорционално. Към ожесточаване на ограничителните мерки срещу Москва призовават политици от блока на Меркел, такива фигури като председателят на комитета на бундестага по външните работи Норберт Ретген и председателят на най-голямата в Европарламента   Европейска народна партия Манфред Вебер.

 

 

 

Представител на правителството на Германия Щефан Зайберт, в петък  направи много акуратна формулировка в заявлението си. Политикът заяви, че правителството се отнася с «разбиране към това, и се разглеждат всички варианти», подчертавайки, че усилията на Берлин са насочени преди всичко към прекратяването на огъня в Сирия.

 

От Кремъл подчертаха, че въвеждането на санкции заради Сирия е безпредметно. Русия е единствената страна в света, която легитимно се бори с тероризма в Сирия, заяви прес-секретарят на руското президентство Дмитрий Песков.

 

От руското външно министерство изразиха надежда, че все пак в Европа ще надделее здравия смисъл, а не стремежа за всичко да се вини Москва.

 

 

Все по очевидно става и за световната общественост, че изкуственото налагане и поддържане на санкции срещу Русия, е част от истерията на САЩ, заради това, че Русия попречи на плановете им за окупирането и плячкосването на Сирия, с което спечели и световна подкрепа, както от страна на някои западни и европейски лидери, така и от обикновените граждани, които поддържат водената политика от Русия.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;