В Литва предложиха да бъде връчена Нобелова награда за мир на руският президент Владимир Путин за огромният му принос в запазването на стабилността на планетата, за ясната му позиция в укрепянето на международната дипломация, съобщава изданието BALTNEWS.lt.

 

 

epa02929729 Russian Prime Minister Vladimir Putin speaks during the Arctic forum meeting in Arkhangelsk, Russia, 22 September 2011. EPA/ALEXEY DRUGINYN MANDATORY CREDIT/RIA NOVOSTI /*** NO SALES NO ARCHIVES NOT FOR USE AFTER 22 OCTOBER 2011 ***

 

 

Писмо с такова предложение и формулировка подготвиха литовски интелектуалци, които възнамеряват да го изпратят в норвежкия Нобелов комитет в Стортинг.

По думите на един от инициаторите на идеята, президентът на Руската Федерация напълно заслужава да стане нобелов лауреат, най-малккото за усилията му в укрепянето на сътрудничеството между народите и за последователното му отстояване на идеята за многополярен свят.

 

Тези възгледи на руския лидер срещат подкрепата на милиони хора по целия свят, което се видя и от резултатите на проведената среща на върха  G20.

А готовността на част от европейските лидери да се откажат от удължаването на финансовите и икономически санкции срещу Русия, също свидетелстват за признаването на международния авторитет на руският държавен глава.

 

 

Що се касае за личните симпатии, многочислените акции в подкрепа на руския президент в Германия, Великобритания, Франция, България и други страни, еднозначно потвърждават: здравомислещите европейци са на страната на Русия, подкрепят водената от нея политика и руският президент.

 

 

 

» Изключително много обикновени хора и граждани на Литва подкрепят руският президент, обаче откритото говорене на тази тема по ред обстоятелства за сега е опасно в нашата страна»- коментира един от инициаторите на идеята пред литовкото издание.

 

 

 

 

 

 

 

Руският президент днес празнува 64 си рожден ден- поздравления, думина благодарност, пожелания за благословение и здраве валят от всяко ъгълче на света.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;