На 1 октомври американските законодатели отказаха да приемат законопроект за финансиране на редица държавни учреждения. В резултат почти 1 милион държавни служители ще бъдат изпратени в неплатен отпуск, а учрежденията им ще бъдат закрити за неопределено време.

 

 

По всичко личи, че титанът е разчел неправилно силите си – заплахата пристигна не отвън, а отвътре. Съгласете се, че затварянето на държавни учреждения е потресаващ факт. Това означава, че властта в САЩ изобщо не може да се справи с преките си задължения. Това означава също, че избраният за президент на САЩ и целият му екип рискуват в най-скоро време да се превърнат в откровени подлеци.

 

 

На фона на катастрофалните събития в отвъдокеанската държава ФБР разпрати по всички полицейски управления на САЩ специални инструкции, в които се казва, че хората, които се съмняват в официалната версия за „Трагедия 911“ са потенциални терористи.

 

 

Не, това не е шега – Федералното бюро за разследване, чистично изпълняващо в САЩ функциите на контраразузнаване, смята всеки втори американец за потенциален терорист. Ако вие по някое време публично сте изказвали подозренията си за причините за разрушаването на Кулите-близнаци, ако сте критикували САЩ по отношение на борбата с тероризма и поне веднъж сте отбелязали, че Америка сама си е виновна за атаките върху нея – вие попадате под специалното внимание на спецслужбите.

 

 

Ще ви бъде забранено влизане-излизане от страната, ще бъдете добавени към цяла поредица от списъци, които ограничават живота ви, телефонът ви ще бъде подслушван, а по някое време вероятно ще се окажете във федералния затвор.

76152-1600x1200

 

 

Според последните данни, почти половината американци не вярват на официалната версия за трагичните събития, случили се на 11 септември 2001 г. Теориите по отношение на случилото се в онзи ден са много, но болшинството експерти (в това число държавни) са сигурни, че небостъргачите не са могли да рухнат от врязалите се в тях пътнически самолети.

 

 

Освен това, тайнствената смърт на Усама бен Ладен и неговото бързичко погребение практически потвърждават факта, че американските власти нещо крият от обикновените американци. Още повече, че американската история е бъкана с всякакви „теории за заговори“ – започвайки с убийството на президенти и завършвайки с окупациите на държави от други континенти. И това е само една от основните причини за падане на доверието към американската власт.

ikNaq4

 

 

Обикновеният американец вече просто не вярва на политиците, които твърдят, че небостъргачите в Ню Йорк са рухнали заради решението на някакви си необразовани камикадзета да ги гръмнат, не вярват, че в Афганистан и Ирак хората загиват в името на световната Демокрация, че държавните учреждения спират работата си заради злобните републиканци в Конгреса.

 

 

Репутацията на Белия дом продължава да пада, Обама не може да се справи със ситуацията – „кръстоносният поход“ против Сирия и Иран се провали, икономическата ситуация в страната започва да прилича на катастрофа.

 

 

Остава само да затегнат гайките около вратовете на собствените им граждани и да благословят ФБР да реши проблемите с помощта на палките и обвиненията в тероризъм.

 

 

Засилването на контрола върху обикновените американци, наричайки ги „спящи терористи“, са типичните признаци на полицейска държава, която предпочита да контролира ситуацията чрез силови методи.

 

 

Само в речите на американските политици можем да чуем, че по-нататъшната либерализация на държавата е начинът да се решат проблемите в САЩ.

 

 

Работата е далеч по-прозаична – ФБР, федералният затвор и филтрационните методи за неблагонадеждните хора.

 

 

Но този филм вече сме го гледали, нали?!

Автор: Kassade, Блогър

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;