Обхватът на действие на С-300 и С-400 може да се превърне в истинска изненада за всики неидентифицирани обекти в Сирия, заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

 

 

 

 

 42

» Напомням на американските «стратези», че въздушното прикритие на руските военни бази в Хмеймим и Тартус се осъществява от зенитно-ракетни системи  С-400 и С-300, чийто радиус на действие може да стане изненада за всеки неидентифициран летящ обект»- заяви Конашенков

Игор Конашенков подчерта, че в бойните разчети » едва ли ще има време» за изясняване по «директната линия» точната програма на полета на ракетите и тяхната принадлежност, отбелязвайки, че » илюзиите на дилетантите за съществуването на » самолети- невидимки», могат да се сблъскат с разочароваща реалност».

С-400 Триумф- руски зенитно-ракетен комплекс ново поколение, създаден за унищожаването на всички възможни съвременни и перспективни средства за въздушно-космическо нападение(  съществуващи на въоръжение и в процес на разработване) с невероятен обсег на действие, независимо от метеорологичните условия, без аналог в света,  с други думи- не пропуска цел. 
» Триумф» е приет на въоръжение в Сирия на 26 ноември 2015 година, след като Турция свали руския бомбардировач Су-24.
Зенитно-ракетния комплекс може да поразява цели на разстояние 600 км, а да открива цели- до 400 км.

С-300 Фаворит- зенитно-ракетен комплекс доставен в Сирия на 4 октомври 2016 година за прикриване на военно-морската база в Тартус и корабите на военно-морския флот. Способен да открива цели на разстояние до 200 км, да поразява на 150 км.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;