Меркел призна, че германците имат повече доверие на Русия, отколкото на САЩ

Канцлерът на Германия Ангела Меркел осъди нежеланието на германските предприемачи за преговори за свободна търговия между САЩ и Европейския Съюз (TTIP), признавайки, че немците имат повече доверие към Русия, отколкото към САЩ,обвинявайки ги в антиамериканизъм.( Е, насила хубост не става). Такова заявление направи Ангела по време на речта си във Берлин, в Деня на немската промишленост-2016.

 

 

 

 

61

 

«Ако ставаше въпрос за подобен договор с Русия, нямаше да изслушаме и половината от тази критика, която чуваме сега. Трябва да се замислим над това»- отбеляза германския канцлер, осъзнавайки простия факт, че наистина немците предпочитат Русия пред САЩ, и за нея става все по-трудно да играе ролята на западен пиар.

 

 

 

 

Ангела Меркел, призова предприемачите все пак, да преразгледат отношението си към икономическото сътрудничество със САЩ.

 

 

По-рано, вице-канцлерът и министър на икономиката Зигмар Габриел заяви, че преговорите по TTIP са провалени.

 

 

 

 

 

62

 

 

 

 

Противниците на споразумението ( които никак не са малко), са уверени, че в него са отразени изключително интересите на транснационалните компании, които искат снижаване на контрола и отслабване на мерките за регулиране в Европа.

Е, нека се съгласим- ако споразумението беше добро, едва ли щеше да има противници.

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

 

Коментари:

Зареждане ...