Основателят на ресурса WikiLeaks  Джулиан Асанж заяви,че разполага с доказателства за връзките на Хилари Клинтън ( кандидат на демократите за президент на САЩ) с терористичната организация ИДИЛ, съобщи изданието.The Political Insider.

 

 

 

 

 

hillary-clinton-isis

По думите на Асанж, Клинтън не само е контактувала с терористите, докато заема поста  Държавен секретар на САЩ, а даже е санкционирала изпращането на американско оръжие в Катар, от където оръжието след това, е било доставено на либийските бунтовници за свалянето на Муамар Кадафи.

Но според гръмките разкрития на изданието WikiLeaks, Клинтън не е спряла само до там. Отработената схема с доставките на оръжие в Либия, тя е опитала да приложи и в Сирия. Именно пратката с оръжие и пари за терористите от американското външнополитическо ведомство, е трябвало да послужи за свалянето на Башар Асад. Още през 2013 година самата Клинтън отричаше такива обвинения под клетва.

Но по известна американска традиция, да се лъже с размах по холивудки, едва ли може да се има доверие на официалните лица в американската власт.

Може би, точно заради това, знаейки сами каква е истината, САЩ повече от всякога губят контрол и маските им падат пред света, след намесата на Русия в сирийския конфликт, която не им позволи да въплатят до край плановете си.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;