В Черна Гора опозиционния блок » Демократичен фронт» днес проведе прес-конференция, на която излезе с предложение за подисване на споразумение с коалицията » Ключ» ( така наречената системна опозиция) .

ДФ предложи веднага след провеждането на изборите на 16 октомври властта да бъде сформирана по пет основни принципа:

-в нея да не присъства управляващата партия ДПС ( на премиера Мило Джуканович); министрите от неговото правителство; победилата коалиция да оредложи свой кандидат за председател на правителството; никой да няма имунитет от правосъдието; решението за членството в НАТО да бъде взето след провеждане на честен референдум.

 

 

37

 

 

 

Коалицията » Ключ» трябва да отговори на текста на споразумението в рамките на 24 часа. По-рано, един от лидерите на Демократичен фронт, главата на Демократичната народна партия Милан Кнежевич изрази опасение, че след изборите » Ключ» могат да започнат да сътрудничат с партията на Мило Джуканович. Затова, текстта на споразумението има за цел да изключи каквато и да било вероятност за подобен сценарий.

На събрание  на ДФ в град  Будва, лидерът на Нова сръбска демокрация Андрия Мандич обозначи основните тезиси на опозиционната програма. Това са- връщане на парите в бюджета, разкриване на нови работни места, качествена социална политика.

 

 

 

 

» Ние искаме да отворим новри работни места, да живеем мирно в Черна Гора, да градим, а не да рушим, да събираме, а не да крадем, да изграждаме, а не да пилеем!

Ние искаме връщане на държавната собственост, там където и е мястото: в държавната хазна, в националните сметки, в общинските сметки! И 

И ние трябва да успеем да върнем държавната собственост, като я спасим от престъпните, крадливи лапи на Мило Джуканович и приятели!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;