«Няма да подавам оставка!», това заяви на Капитан Андреево премиерът Борисов, участващ в официалното представяне на новосъздадената Европейска служба за гранична и брегова охрана.

 

Ето какво каза още Борисов:

 

«Номинирането на Кристалина Георгиева „в последния момент не е гаф. Имахме увереността на много държави, че ще я подкрепят.

За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още 5 години на една комунистическа фамилия ли?

 

 

Вчера Европейската комисия е превела първия транш от 108 млн. евро, от договорените в Братислава 160 млн.евро за България.

 

 

Заседанието в Братислава беше ключово. Там всички си дадохме сметка, че без действия на минутата, модата да се говори срещу Европейския съюз ще се разрасне.

 

 

Няколко години България се справяше сама с проблема. Стартирането на Агенцията не трябва да се приеме, че е срещу Турция.

 

Турция трябва да остане наш стратегически партньор! Над 3 милиона стоят на 40-50 км от тук. Знам колко е модерно да се говори срещу мюсюлманите, но те трябва да са наши партньори. Наши партньори трябва да са и Йордания и Ливан.

 

 

Войната в Сиря може да се спре само, ако Русия и Америка стигнат до консенсус. Нека призовем Кери и Лавров да намерят дори най-лошия мир, за да могат тези хора да се върна там!

 

 

Не искаме да превърнем Европа в крепост, но не искаме и да сме разграден двор. Надявам се техниката да идва скоро. Най-големите производителите са в Европа и е срамно тя да се бави”, завърши Борисов.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;