Властите на САЩ търсят възможности за военна намеса в сирийския конфликт, пише изданието The Washington Post.

 

 

 

32

 

 

 

 

 

 

По информация на изданието, миналата седмица е проведена  среща на високо  ниво във  Белия дом, с участието на представители от Държавния департамент на САЩ, ЦРУ и Обединения комитет на ръководството на въоръжените сили на САЩ, на която се е обсъждал въпроса за нанасяне на удар по позициите на сирийските войски.

 

 

 

 

Обсъждането на въпроса, вероятно, ще продължи на заседанието на Съвета за национална сигурност под ръководството на президента Барак Обама. Срещата се очаква през почивните дни.

 

 

Според думите на един от участниците в дискусията, един от разглежданите варианти- нанасяне на удар по пистите за излитане на сирийските ВВС с крилати ракети и други  далекобойни оръжия. Също така е прозвучало предложение, операцията да се проведе тайно, за да се избегнат възражения от страна на Белия дом срещу нанасянето на удари по позициите на сирийските войски без одобрението на Съвета за сигурност на ООН.

 

 

 

 

Освен това, както твърди изданието, представители на ЦРУ и Обединения комитет на началник-щабовете, са подкрепили възможността за » кинетични» действия, насочени срещу ръководството на Сирия. В същото време, в тези структури смятат, че падането на Алепо може да провали » контратерористичните цели на Америка в Сирия», отбеляза друг източник на изданието. 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;