Споразумението между Русия и САЩ за утилизацията на плутоний, което беше прекратено на 3 октомври, може да бъде възобновено, ако Америка изпълни няколко условия. В частност, да компенсира руските загуби от въведените от Белия дом санкции и ответните контрасанкции от Кремъл.

Пълният текст на законопроекта, който съдържа съответните положения е поместен в базата данни на Държавната Дума на Руската Федерация.

 

 

 

 

 

35

 

 

 

 

А, ?? Гениално и просто. Какро се казва, шах с пешката или с техните камъни по техните глави.

 

 

« Действието на споразумението и протоколите към него може да бъде възобновено след отстраняването на САЩ по причини, довели до коренно изменение на обстоятелствата, съществуващи в деня на влизане в сила на споразумението и протоколите към споразумението»,- се казва в документа.

 

 

 

Освен гореспоменатите компенсации, САЩ трябва да съкратят военната си инфраструктура и числеността на контингента на НАТО в Европа, да се откажат от недружелюбната политика по отношение на Русия и да отменят така наречения закон на Магнитски, се отбелязва в законопроекта.

Освен това, Белия дом трябва да представи ясен план за необратима утилизация на плутония, като заключителна част, за да се възобнови споразумението.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;