САЩ блокира заявлението на Русия в Съвета за сигурност на ООН, относно обстрела по  руско посолство в Сирия.

 

 

33

 

 

 

Американската делегация блокира в Съвета за Сигурност на ООН руското заявление по повод обстрела на посолство в Дамаск.

 

Москва предложи във вторник на Съвета за Сигурност обсъждане на атаката на терористите, които обстреляха с миномет посолство в Дамаск.

 

 

Лондон и Киев заеха страната на Вашингтон

Москва внесе за разглеждане в Съвета за Сигурност стандартен документ, който се приема в случай на нападение над дипломатическо представителство.

Заявлението обаче, е срещнало недоволството на американската делегация, която се опитала да внесе в него » странични елементи», разказаха дипломати.

 

» Англичаните и украинците неумело изиграха подкрепата си към САЩ. Това свидетелства за неуважението им към Виенската конвенция за дипломатическите отношения»- се казва в заявлението на официалното постоянно представителство на Русия.

Инцидентът с посолството се случи на 3 октомври. Тогава бойците на ИДИЛ атакуваха сградата на руското посолство в Дамаск, обстрелвайки с миномет сградата.  След 3 произведени изстрела, една от мините се взриви в близост до жилищен комплекс, в който живеят дипломати.

По данни на руското Външно министерство, обстрелите са направени от страната на предградие на сирийската столица, която се намира под контрола на бойците от «Джебхат Фатх аш-Шама» (бившата «Джебхат ан-Нусра») и «Файлак ар-Рахмана».

Руското външнополитическо ведомство нарече обстрела по посолството резултат » от действията на тези, които по подобие на САЩ и някои от съюзниците им, провокират продължаването на кръвопролитния конфликт в Сирия, заигравайки се във връзки с екстремисти от различни групировки.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;