Не трябваше да се сменя Ирина Бокова като кандидат на България за генерален секретар на ООН. Конете не трябва да се сменят насред реката. След като си тръгнал с един кандидат, трябва да продължиш докрай, това заяви бившият служебен премиер Георги Близнашки в предаването „Тази сутрин” по bTV.

 

Eто какво каза още  проф. Близнашки:

 

„Това е стил, с който привикнахме. Тръгваме нанякъде, спираме, отказваме се, започваме отначало, това крие много рискове..

 

Кристалина Георгиева има своите шансове и Борисов не би предприел подобен рискован ход, без да има уверението на външни фактори. При един провал на Кристалина Георгиева ще има сътресения и в страната.

 

 

Цецка Цачева е силен кандидат за президент и добро попадение на ГЕРБ, макар и в последния момент. Някои са склонни да я подценяват, но тя е силен характер, добре подготвена и е вътрешно балансиран човек.

 
Президентската кандидатура на експремиера Пламен Орешарски е голяма изненада и отчаян опит да върне доброто си име и да обясни, че намеренията са били добри, но се получи нещо различно, не защото той е виновен, а защото политическите субекти, които стояха зад гърба му, не намериха разбирателство помежду си.

 

Заканата на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако загуби на първия тур на президентския вот, е класически метод за мобилизиране на поддръжниците. Не трябва да се преиграва с подаването на оставка.

 

 

Надявам да не се стигне до предсрочни парламентарни избори, защото страната има нужда от стабилност. Много зависи обаче от съотношението на силите в парламента, защото управляващата коалиция от четири партии е на път да се разпадне, добави Близнашки.

Тагове: ; ; ;