Западът се надява, че Русия ще преосмисли позицията си за Сирия, в противен случай тя трябва да е готова за това, че в името на разрешаването на конфликта ще бъдат разгледани «други варианти», това заяви заместник министърът на външните работи на Великобритания Тобиас Алвуд в интервю за  CNN.

Сирийская армия освободила от боевиков территорию военных училищ в Алеппо. Архивное фото

Той отбеляза, че преговорите между Москва и Вашингтон за Сирия са дали значителен шанс за регулиране на ситуацията, с тяхното прекратяване светът е станал определено «по-опасен».

 

 

Дипломатът твърди, че в стремежа си да сътрудничи с Русия Западът и без това е проявил немалко търпение, но всеки път очакванията не се оправдавали.

 

 

САЩ, Великобритания, Франция и други съюзници искали да си сътрудничат с Русия, защото тя има тежест в региона.

 

 

Западът очаквал, че Москва ще се възползва от своето уникално влияние върху президента на Сирия Башар Асад, за да се подобри ситуацията в страната.

 

 

Сега, обаче, трябва да се движим напред и да търсим алтернативни методи «за защита на хората в Сирия» — поне до онзи момент, в който Русия не се върне на масата на преговорите и не осъзнае необходимостта да спре сирийското правителство, завършва Елвуд.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;